Tekerlek ve rayınızın ömrünü uzatmak için alınabilecek önleyici tedbirler vardır. Pek çok faktör, geniş tekerlek ve ray aşınmasına katkıda bulunabilirken, bunun olmasını önlemek için bazı basit önlemler alınabilir.
Tahrik tekerleklerini çiftler halinde değiştirmek genellikle ihmal edilen en iyi uygulamadır. Çoğu zaman yedek tekerlekler yedek odasında tutulur ve bir tekerlek aşınma nedeniyle bozulursa yedek ile değiştirilir. Karşı sürücü tekerleğinde aşırı aşınma görülmüyorsa, çapları iki kez kontrol etmeden kullanımın genellikle uygun olduğu varsayılır. Eşleşen tahrik tekerleğinin en fazla 0,01 inç çapında, inç başına 0,001 inç olması gerekir. Çaptaki fark izin verilen toleranstan büyükse, CMAA Standartlarına göre güvenli olmadığı kabul edilir. Uyuşmayan çapların bir belirtisi, zaman içinde aşırı flanş ve ray aşınmasına neden olacak vinç eğriltmesini içerir.
Bu senaryo hakkında düşünmenin daha basit bir yolu otomobil lastiği dikkate almaktır. Örneğin lastikler,% 50 ipliğin kalmasına ve bir çivinin lastiğe girmesini düz hale getirmesi durumunda, değiştirilmesi gerekir. Mal sahibi tasarruf etmeyi ve sadece patlak lastiği değiştirir ve üzerinde lastik izinin% 100'ü olacak yepyeni bir lastik kullanır. Yeni lastiğin çapı, karşı taraftaki eski lastikten biraz daha büyük olacaktır. Aracı sürerken, lastikler aynı miktarda devir yapsalar bile, yeni lastik daha büyük çapları nedeniyle daha da ilerleyecektir. Bu, arabanızın eski lastiğin bulunduğu tarafa doğru gitmesine neden olur. Vincin bükülmemesi için sürücü tekerleklerinin her zaman çift olarak değiştirilmesi önerilir.
Alınabilecek bir diğer koruyucu önlem ise flanş aşınması belirtilerinin izlenmesidir. Bir tekerlek flanş aşınmasına maruz kaldığında, şamandıra üretim standartlarına göre izin verilenden daha büyük olacaktır. Şamandıra, ray ve flanş arasındaki mesafedir. CMAA Standartlarına göre, bu, toplam olarak 3/4 ”ila bir inç arasında olmalıdır. Bir inçten daha büyük bir yüzdürme varken, vincin eğrilmesi için daha fazla alana sahip olacaktır. Vinç derin eğriltme yaptığı zaman, flanşlara maruz kalan yanal kuvvetler artacak ve flanşın raya kazmasına neden olacaktır. Sonuç, ray ve flanş aşınmasıdır ve potansiyel olarak flanşların kırıldığı felaket bir arızaya yol açabilir. Ekstra güvenlik özellikleri mevcut değilse, vinç pistten kaçabilir. Flanşın raya kazılması, daha sonra rayı kaldırması ve ray klipslerinin kırılmasıyla ilgili senaryolar da vardır.
Son olarak, ilk flanş aşınması belirtileri ile, rayın durumunu kontrol etmek önemlidir. Bir Vinç Demiryolu Anketi vincin flanşa ve ray aşınmasına maruz kalmamasını sağlamak için mükemmel bir önleyici önlemdir. Ray açıklığı izin verilen tolerans dışında olduğunda veya yükselme sorunları varsa, flanşlar raya sürtünecektir. Bu sorunu tanımlamak için aranacak birkaç basit şey var. Öncelikle, tekerleğin veya rayın rayının yanında pullar bulunur. İkincisi, vinç hareket halindeyken tekerlek alanından gelen yüksek sesler. Vinç flanş yağlayıcılarıyla donatılmışsa, yağlayıcıları periyodik olarak söküp flanşlardan herhangi bir ses gelip gelmediğini görmek için vinci birkaç kez yukarı ve aşağı hareket ettirmek iyidir. Vinç Demiryolu Anketi, ilgili olmayan sonuçlarla geri gelirse, bir Vinç Geometrik Anketi Son karelerin vinçlerin düzgün şekilde takip etmesini sağlamak için birbirine paralel olması gerektiği için tavsiye edilir ve vinç karelerinin kontrolünü yapar.
Tekerlek ve ray ömrünüzü uzatmak, uzun vadede paradan ve zamandan tasarruf etmek için bu adımların dikkate alınması önerilir.
Yürütme Sistemi Reduktorleri, Vinç, Elektrikli Vinç, Kiralık Vinç, Vinç kiralama, Vinç Fiyatları, Kule Vinci, Caraskal Fiyatları, Elektrikli Caraskal, Zincirli Caraskal, Elektrikli Caraskal Fiyatları, Transpalet Fiyatları, Şaryo, Çaraskal Çeşitleri, Aşırı Yük Limit Switch - Vinci Aşırı Yükten Koruma, Büyük Portal Vinçler, Forklift Parçaları, Gezer Köprülü Vinçler, Gezer Vinç Tekerlekleri, Hidrolik Kepçeli Vinçler, Hidrolik konteyner -Hidrolik makine-Hidrolikle eğim verme, İkinciel portal vinç-Tavan Vinci Alırken Dikkat, Limit Anahtarı Nedir ? Önemi?, Özel -Proses Vinçler, Pergel Vinç, Portal Vinç, Portal Vinç Alırken Bilinmesi Gerekenler ?, Portal Vinç Fiyatları, Portal Vinç Kurulumu, Portal Vinç Tasarımı, Portal Vinç Teknik Özellikleri, Tavan Vinci Firmaları, Tavan Vinci Fiyatları, Tavan Vinci Parçaları, Tavan vinci Yıl 1921, Vinç Busbar Sistemleri, Vinç İnvertörlerinin Gizli Güvenlik Özellikleri, Vinç Motorları, Vinç Nedir ?, Vinç Performans ve Test Talimatı, Vinç Tekerleği ve Ray Ömrünün Uzatılması, Vinçlerde Fren Hesapları, Vinçlerde Garanti -Garanti Şartları, Vinçlerde halat makaraları, Yürütme Sistemi Reduktorleri